StoryEditor

Kovačević: Problem Izbornog zakona se nalazi u FBiH i tamo je već desetljećima

Piše D  /  21.07.2021., 07:07h

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a kaže da je visoki predstavnik davno trebao otići iz BiH.

- Oni koji smatraju da protektor treba da upravlja BiH vode je u nestanak. Nedavno smo imali istu takvu sjednicu gdje se raspravljano o ostavci Inzka i vidjeli smo gdje vodi ta argumentacija. Bitno je da spomenemo da zahvaljujući rukovodstvu Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je na jedan principijelan način gradio odnose s Rusijom i Kinom, mi sada imamo ovakve inicijative u Vijeću sigurnosti UN-a. To ranije nismo imali, naročito stavove velike Kine da Republika Srpska mora biti poštovana - kazao je Kovačević za ATV.

Problem Izbornog zakona se nalazi u FBiH i tamo je već desetljećima , smatra Kovačević.

- Sada se Milorad Dodik pojavio s prijedlogom za Republiku Srpsku. Jedna od ideja koju je Dodik iznio, čisto kao ideju, i rekao da je spreman da je obrazloži bilo kome prvenstveno opoziciji, ako su zainteresirani voljan je da organizira sastanak da obrazloži svoj prijedlog. Od njih smo međutim čuli čiste politikantske komentare - kaže Kovačević.

O ideji i prednostima objedinjavanje funkcije Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz RS, Kovačević poručuje:

- Prijedlog ujedinjavanja funkcija Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, odnosno da Republika Srpska više ne bira srpskog člana Predsjedništva, nego da kompletan suverenitet prenese na predsjednika Republike Srpske i da zatim on kao predstavnik RS na državnom nivou predstavlja Republike Srpske i dobije onaj dio suvereniteta koji su mu dijelom oduzeli, prenosi ATV.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:37