StoryEditor
dodikov savjetnik

Kovačević o sankcijama Rusiji: "Očajnički pokušaj političkog Sarajeva i njihovih pulena Šarovića i Borenovića"

Piše desk  /  18.06.2022., 19:57h

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, komentirao je izjave Mirka Šarovića i Branislava Borenovića o sankcijama Rusiji rekavši da su isti pobjegli iz NSRS kada se glasalo protiv uvođenja sankcija i to baš na Dodikov prijedlog.

- Bez obzira na očajnički pokušaj političkog Sarajeva i njihovih pulena Šarovića i Borenovića, Putin nije ništa novo rekao Dodiku u vezi sa sankcijama Ruskoj Federaciji, jer se već odavno zna da su se pojedini bošnjački veleposlanici, bez odluke institucija BiH, pokušali pridružiti određenim izjavama o sankcijama Rusiji. Ali isto tako znamo i da je Milorad Dodik protiv tih i takvih veleposlanika, kao i protiv ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisere Turković podnio kaznene prijave - rekao je Kovačević, prenosi Avaz.

On je ocijenio da je zanimljivo da Šarović i Borenović nisu pročitali da je Putin rekao Dodiku da visoko cijeni njegov stav o sankcijama Rusiji, odnosno o tome da BiH ne može da uvede sankcije Rusiji kao zemlji koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, na kojem je BiH i utemeljena.

- Također, nisu pročitali ni da je Putin rekao Dodiku da su odnosi Ruske Federacije i Republike Srpske višestruko poporavljeni od kada je Milorad Dodik došao na čelo Republike Srpske, bez obzira koju funkciju trenutno vršio, te da je isto tako rekao kako će odnosi Republike Srpske i Ruske Federacije bez obzira na te jeftine protuzakonite i protuustavne pokušaje bošnjačkih političara napredovati i dodatno rasti - rekao je Kovačević.

On je naglasio da ni Šarović ni Borenović, naravno, nisu uspjeli pročitati ni da su Putin i Dodik razgovarali o konkretnim projektima, da je Putin podržao u potpunosti da cijena plina za Republiku Srpsku, ali i kompletnu BiH, zahvaljujući njihovim razgovorima, ostane ista do kraja godine i uz Srbiju najjeftinija u Europi, da je podržao izgradnju kraka plinovoda kroz cijelu Repuliku Srpsku, ali i izgradnju dvije plinske elektrane - jednu kod Prijedora, a drugu kod Banja Luke.

- Koliko Mirko Šarović ništa ne razumije pokazuje i to da Dodika naziva 'bjanko potpisivačem' briselskog dokumenta, kojeg inače nitko nije potpisao i koji se uopće nije ni potpisivao, kao i da ga naziva 'ponoćnim čekačem na fotografiranje s Putinom'. Јadni Šarović stoji u redu za fotografiranje već 20 godina, ali nikada ne dočeka, niti će dočekati. Možda jedino duže čeka na izbornu pobjedu, ali je još izvjesnije da nju tek nikada neće ni dočekati - zaključio je Kovačević.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 13:06