Article_Top_970x250

Kovačević: Formiranje vlasti bez SNSD - rušenje demokratskog poretka

glasnogovornik snsd-a

Kovačević: Formiranje vlasti bez SNSD - rušenje demokratskog poretka

lip 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Svi koji pozivaju na formiranje Savjeta ministara i vlasti na nivou BiH bez SNSD-a i njegovih partnera, odnosno bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske ustvari pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka, izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

"Ako je njihov cilj da, bez obzira na izborni rezultat u Srpskoj, vlast na nivou BiH uvijek bude formirana tako da njen sastavni dio iz Republike Srpske budu oni koji dobiju najmanji broj glasova i oni koji nisu SNSD, onda nema potrebe da održavamo izbore. U tom slučaju SNSD i RS će morati razmotriti neke nove korake", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da o neradu Parlamentarne skupštine BiH govore oni koji su odgovorni za krizu u BiH i koji ne dozvoljavaju da budu implementirani izborni rezultati.

"Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju plaću i u Savjetu ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović", naglasio je Kovačević.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se svi u BiH uozbilje.

"To je uvjet da počnemo raditi ono što građani od nas očekuju i dajemo odgovore koje od nas očekuju partneri na međunarodnom nivou. Prvenstveno mislim na Europsku komisiju koja je pokazala razumijevanje i strpljenje za BiH, ali više neće da čeka da oni koji kroz političke ucjene žele da ostvare svoje jeftine političke interese", istakao je Kovačević, prenosi N1.

Dnevnik.ba