StoryEditor
"rade na štetu Hrvata i Srba"

Kovačević: Čampara potvrdio da je Ustavni sud BiH isključivo političko sredstvo bošnjačke politike

Piše Desk  /  09.10.2021., 09:48h
Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je "smiješno i skandalozno da neko tvrdi da politička izjava i zalaganje za vraćanje u okvire Ustava BiH predstavljaju antiustavno djelovanje i nešto što Ustavni sud BiH treba na bilo koji način da osudi", kao reakciju na izjavu ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

“To su političke igre političkog Sarajeva, političkih Bošnjaka i nešto što nema apsolutno nikakve veze s realnošću”, rekao je Kovačević za RTRS komentirajući izjavu ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, koji je zatražio od Ustavnog suda BiH da “pokrene proceduru utvrđivanja privremene nesposobnosti Milorada Dodika za vršenje funkcije člana Predsjedništva BiH”.

Kovačević ističe da se vraćanje u okvire Ustava, kakav je jedini na snazi u BiH i potpisan i prihvaćen između ostalog i od Republike Srpske kao strane u Daytonu, ne može smatrati antiustavnim djelovanjem.

On poručuje da Ustavni sud BiH, s troje stranih sudaca “koje konstantno zajednički djeluju s bošnjačkim sucima, radi protiv interesa srpskog i hrvatskog naroda i protiv interesa i ustavnih prava i pozicije Republike Srpske”.

Kovačević kaže da to potvrđuje i Čamparina izjava, te da je “ovakav Ustavni sud BiH isključivo političko sredstvo bošnjačke politike”.

“Niko neće bilo kakvim igricama ni igrama, pa ni Ustavni sud BiH koji je davno izašao iz svojih ustavnih okvira propisanih Daytonskim sporazumom, osujetiti Republiku Srpsku da zaštiti svoja prava i konačno vrati sve ono što joj je na nezakonit način oduzeto i da sve uskladi s onim što su njena Ustavom zagarantirana prava”, rekao je Kovačević.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 06:45