StoryEditor
put u nestanak BiH

Kovačević: Bošnjaci nikad neće odustati od onoga što su dobili neustavnim nametanjem izvana

Piše Desk  /  31.01.2022., 11:08h
Ne znam zašto je bilo kome iznenađenje da u Neumu nije bilo zdravog razuma, napisao je na Twitteru Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za unutarnju politiku.

Kovačević smatra da Bošnjaci zbog svojih unutarnjih političkih previranja nikad neće odustati od onoga što su dobili neustavnim nametanjem izvana.

“To što ne vide da je to najbrži put u nestanak BiH, opet je samo njihov problem”, napisao je Kovačević na Twitteru.

Podsjećamo, jučer su u Neumu bez konkretnog dogovora okončani pregovori o reformi Izbornog zakona između političkih predstavnika Hrvata i Bošnjaka, a pod medijacijom specijalnog američkog izaslanika Matthewa Palmera i Angeline Eichorst iz Europske službe za vanjsko djelovanje.

Politički predstavnici Bošnjaka ne žele pristati na izmjene izbornog zakona BiH kojima bi Hrvatima bilo omogućeno da mogu birati vlastite političke predstavnike. Bošnjački establishment inzistira na reduciranju ovlasti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iako je to ustavna odnosno daytonska kategorija te to nije traženo niti od predstavnika međunarodne zajednice koji su pokrovitelji neumskih pregovora, prenosi HMS.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:45