StoryEditor
promovira bošnjačke stavove

Kovačević: Bisera Turković predstavlja isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom

Piše Desk  /  13.11.2021., 18:46h
Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, rekao je da se RS za promociju i političko predstavljanje uvijek oslanja na autoritet svojih predstavnika, te da nema, niti je kad imala, koristi od diplomacije BiH.

- Bez obzira na to što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije RS tvrde da su Banja Luka i RS izolirani, sada se pokazalo da to nije točno. Iz posljednjih diplomatskih sastanaka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika vidjelo se da RS ne da nije izolirana, već je izuzetno aktivna u prezentiranju političkih stavova i realne situacije u BiH – istaknuo je Kovačević.

On je izjavio za beogradske “Večernje novosti” da se RS zalaže za mir, očuvanje stabilnosti i BiH u okvirima Daytonskog sporazuma.

Kovačević je ukazao da RS nema, a nikada nije ni imala koristi od diplomacije BiH koja je zarobljena od SDA i služi samo za promoviranje njihovih stavova i interesa bošnjačkog naroda.

– Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom – ocijenio je Kovačević, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:51