StoryEditor
reakcija

Kovačević: Ako Schmidt pokuša "nametnuti" izmjene Izbornog zakona BiH, RS će odmah donijeti svoj

Piše desk  /  19.02.2024., 16:46h

Srpski izaslanik u Domu naroda Radovan Kovačević poručio je za RTRS da bilo kakav pokušaj njemačkog državljanina Christiana Schmidta da "nametne" izmjene Izbornog zakona BiH odmah znači da će Republika Srpska donijeti svoj izborni zakon.

- Nas apsolutno ne zanima mišljenje njemačkog državljanina Christiana Schmidta. Ne zanima nas ni njegova priča između ostalog o Izbornom zakonu. Schmidt nije pozvan da se time bavi, ali ni bilo kojom temom u BiH. Stranke partneri u vlasti na nivou BiH razgovaraju o Izbornom zakonu i vjerujem da ćemo doći do rješenja - istaknuo je Kovačević, komentirajući izjave Schmidta, prenosi RTRS.

Naveo je da BiH ima mnogo problema i da je to evidentno.

- Ako sada netko želi da BiH dovede u situaciju da više nije moguć održati ni izbore, onda neka podrži Schmidta. Ali to bi za Srpsku značilo nekoliko stvari. Značilo bi da bi Srpska definitivno išla na usvajanje svog izbornog zakona - poručio je Kovačević.

Kovačević je istaknuo i da bi došlo do kraja europskog puta BiH, ako bi Schmidt "nametnuo" izmjene Izbornog zakona BiH.

- Mi smatramo da BiH ne može ići prema EU, ako postoji neizabrani stranac koji "nameće" odluke. To vodi BiH u nestanak - rekao je Kovačević.

27. srpanj 2024 03:30