StoryEditor

Kovačev štoper doživio stravičnu ozljedu: "Uopće ne izgleda dobro"

Piše D  /  19.10.2019., 09:10h

Momčad Nike Kovača primila je gol već u 1. minuti, ali je preko Lewandowskog ubrzo izjednačila, da bi golom Gnabryja u 49. minuti okrenula utakmicu. No domaćini su do boda došli golom Finnbogasona u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Više puta ove sezone Bayernova obrana našla se pod paljbom kritičara, a Kovaču će sada biti još teže nakon što je danas ostao bez najdražeg stopera. Niklas Sule morao je napustiti travnjak nakon desetak minuta igre protiv Augsburga, a hrvatski trener potvrdio je kasnije da je riječ o teškoj ozljedi križnih ligamenata koljena.

Sule je odmah podvrgnut pregledima, a Kovač je nakon utakmice komentirao nesretan slučaj.

"Generalno uopće ne izgleda dobro. U pitanju su križni ligamenti koljena. Ne preostaje nam ništa nego sačekati dodatne preglede i nadati se najboljem", rekao je Kovač svjestan da je izgubio jakog aduta u obrani, vjerojatno do kraja sezone, piše Index.

Stoper Bayerna nezgodno je doskočio i odmah se uhvatio za lijevo koljeno uz bolnu grimasu na licu. Ostao je ležati na podu, a umjesto njega u igru je ušao Alaba. Podsjetilo je to na scene iz 2014. godine kad je Bayern na sličan način ostao bez Javija Martineza kojem su također stradali križni ligamenti koljena. Španjolac je te sezone zbog ozljede propustio 250 dana nogometa i 43 utakmice u dresu Bayerna.

Sule je od početka sezone predstavljao glavnu kariku u Kovačevoj obrani, stoper je s najviše minuta u nogama, a to je bio i prošle sezone. Ova ozljeda predstavlja veliki udarac za Bayern, ali i Kovačeve planove u nastavku sezone. Izgubiti standardnog stopera nikad nije dobro, a to utječe i na taktičke planove u momčadi.

Njemački prvak doveo ga je iz Hoffenheima prošle sezone za 20 milijuna eura.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:28