Article_Top_970x250

Kovačev Monaco je hit u Francuskoj. Ovako on objašnjava napredak momčadi

četvrti u prvenstvu

Kovačev Monaco je hit u Francuskoj. Ovako on objašnjava napredak momčadi

ožu 02, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Monaco nakon 27 odigranih utakmica u francuskom prvenstvu zauzima četvrto mjesto ljestvice s 55 osvojenih bodova. Samo četiri više ima vodeći Lille, a između lidera i momčadi koju vodi Niko Kovač još su Paris Saint-Germain i Lyon. Utrka za titulom prvaka je otvorena i Monaco je svakako jedan od kandidata za nju, zahvaljujući i Kovaču koji je u klub stigao u srpnju prošle godine.

U prošloj sezoni, prekinutoj pandemijom koronavirusa, Monaco je utrku za titulom završio na devetom mjestu ljestvice s tek 40 osvojenih bodova iz 28 utakmica. Ogroman korak prema naprijed je napravljen, ali Kovač o naslovu ne želi govoriti.

''PSG je i dalje prvi favorit. Kao što sam rekao na početku sezone, imaju najbolje igrače, najbolju momčad, u prošloj sezoni su bili finalisti Lige prvaka. Ne mijenjam mišljenje'', priča Kovač, a na upit govori li tako da skine pritisak sa svojih igrača odgovara:

''Možemo se složiti da smo napredovali od početka sezone, ali sezona je duga i mi smo u njoj imali uspona i padova. Cilj je zadržati se na razini na kojoj smo sad. Ne razmišljam o drugom koraku prije nego što sam napravio prvi. Oduvijek sam takav. Moramo osigurati četvrto mjesto, a onda možemo o drugim ciljevima.''

Jedan od klupskih ciljeva je i razvoj mladih igrača.

''Zadovoljan sam kako im ide. Imamo igrače od 19, 20, 21 godinu, a proces njihovog razvoja je dug. Oni se ne mogu razviti tako da vi pucnete prstima, ali uz treninge i gledanje zapisa kako igraju možemo vidjeti i kako napreduju.''

''Nije to lako objasniti. Igrači su shvatili da kada manje griješimo onda možemo i završavati utakmice bez primljenog gola. U posljednja dva susreta suparnik nije stvorio izglednu priliku. Svi igrači razumiju što od njih tražimo, oni iz zadnje linije pa sve do napadača'', zaključio je Kovač, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba