StoryEditor

Kovač: Plenković bježi od odgovornosti ‘kao vrag od tamjana‘

Piše D  /  04.03.2020., 02:03h

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač prozvao je u srijedu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da bježi od odgovornosti za izborne neuspjehe "kao vrag od tamjana" te da je pod njegovim vodstvom "ubijen pobjednički duh u HDZ-u".

Kovač je novinarima u zagrebačkom hotelu Westin izjavio da će Plenković zbog odgovornosti za poraze i "ubijanja pobjedničkog duha" morati snositi posljedice na unutarstranačkim izborima 15. ožujka te se požalio da ni treći dan službene izborne promidžbe u HDZ-u još uvijek nema dogovora o njihovu sučeljavanju.

"Čekam da se konačno dogovorimo o sučeljavanju, nikakvu informaciju nemam, javnost je zaslužila čuti što mi mislimo o budućnosti HDZ-a i Hrvatske", rekao je Kovač.

Plenkovića je prozvao da je slagao gubitničku listu za Europski parlament i prisilio bivšu predsjednicu da promjeni svoju politiku.

"On bježi od odgovornosti kao vrag od tamjana, ali od toga ne može pobjeći", kazao je.

Glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću, koji mu je predbacio da nedostatak vizije i karizme nadomješta agresijom i manipulacijama, Kovač je poručio da bi kao glavni tajnik trebao biti nepristran i osigurati tranasparentne i poštene izbore u HDZ-u, umjesto da drži stranu Plenkoviću.

Vezano za vojsku na granicama, Kovač je rekao da se kao bivši ministar vanjskih poslova izborio da se promjeni nadzor državne granice i omogući vojsci da može na granici pomagati policiji.

Smatra da nacionalne države unutar EU-a sada moraju dokazati da znaju štititi svoje i vanjske granice EU-a, pri čemu najizloženije države moraju imati posebnu, pa i financijsku podršku za osiguravanje vanjskih granica, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:24