StoryEditor

Kovač odmah pokazuje tko je gazda: U Bayernu se sprema velika čistka

Piše Toni Raspudić  /  02.06.2018., 03:06h

Hrvatski trener, prema pisanju njemačkog Bilda, koji je dobro upoznat sa situacijom u ‘Bavarskom divu‘ sprema veliku čistku u svom novom klubu.

Trojica igrača gotovo sigurno odlaze, dok će se sudbina četvrtog riješiti nakon Svjetskog prvenstva.

Guardioline Španjolce, Juliana Bernata i Thiaga Alcantaru, Kovač ne vidi u svom sustavu i već im je rekao da slobodno krenu s potragom novog kluba. Temperamentnog Čileanaca, Artura Vidala Hrvat također ne vidi u svom njemačkom shvaćanju nogometa, te mu neće produžiti ugovor koji ističe sljedećeg ljeta. Vidal je rekao kako ne namjerava napustiti Munchen, ako ne dobije ponudu od kluba koji igra Ligu prvaka.

No, Niko je jasan, Čileanac ili će grijati klupu godinu dana ili mijenja sredinu. 

Četvrti igrač koji bi mogao napustiti Bayern je Jerome Boateng, no njemački stoper i hrvatski trener su se dogovorili kako će stvari riješiti nakon Svjetskog prvenstva.

Osim ovih igrača, najzvučniji odlazak bi mogao biti onaj Roberta Lewandowskog. Poljak je taj koji želi napustiti Bayern, a čini se kako ni Kovač nema ništa protiv toga. Lewandowski je vrhunski napadač, ali njegovo nezalaganje u obrani ne odgovara Kovačevoj taktici. Kod njega se svi moraju žrtvovati sustavu igre bez obzira kolika zvijezda bio.

Njemački i francuski mediji pišu kako bi se mogla dogoditi zamjena Lewandowski (29) – Cavani (31). Takav scenarij svakome odgovara; PSG dobiva novog mlađeg napadača, Bayernovi navijači, unatoč Cavanijevim godinama, novu zvijezdu, a Kovač napadača koji više pokriva teren.

Već iskusni Arjan Robben i Franck Ribery čini se ostaju u Bayernu što se može naslutiti Kovačevom rečenicom „fan sam krilnih igrača, kada vidim poteze Robbena i Riberyja srce mi zaigra...“.

Što se tiče dolazaka, veznjak Leon Goretzka (23) iz Schalkea je već potpisao s Bayernom, kao i krilni napadač Serge Gnabry iz Hoffenheima i na tim igračima Bayern gradi budućnost.

Spominjali su se hrvatski napadači Kramarić (26) i Rebić (24) kao moguća pojačanja Bayerna, ali u njemačkim medijima je bilo malo pisanja o tome. Veća mogućnost je dolazak Kevina Vogta (26), braniča iz Hoffenheima, ali o tome čini se odlučuje sudbina Boatenga.

Bayern se mora pomladiti, ali ne i izgubiti na snazi, to je glavna zadaća novog mladog trenera, trenera koji poznaje klubov DNK i trenera koji za sobov već ima veliki rezultat u njemačkom nogometu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:28