StoryEditor

Kovač: Očekujem da poštujemo rokove i izbori u HDZ-u budu na proljeće

Piše D  /  10.01.2020., 04:01h

"Statut je usvojen u lipnju 2018., znalo se koji su rokovi na državnoj razini, znalo se da će biti predsjedavanje EU-om, znalo se kada bi trebali biti raspisani redovni parlamentarni izbori. Očekujem da svi budemo ozbiljni i poštujemo rokove koji su predviđeni i da sukladno tome izbori budu raspisani na proljeće ove godine", poručio je, prenosi Hina.

To je, naglasio je, važno za članstvo koje od stranke očekuju ozbiljnost, "pogotovo za sljedeću etapu koja se zove izbori za Hrvatski sabor".

Na pitanje razmatra li kakvu suradnju s kolegom Davorom Ivom Stierom, kojega kao i njega mediji spominju kao kandidate za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako razgovara s mnogim stranačkim kolegama i kolegicama te će nastaviti s njima razgovarati za dobrobit HDZ-a i Hrvatske.

Za jučerašnji svečani koncert u HNK-u povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, na kojem je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić sjedio kraj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv kojega je na snazi nekoliko optužnica, Kovač je kazao kako nije zadužen za protokol, nego se bavi politikom.

"Pitajte ljude koji su to organizirali. Ja ne bih tamo sjeo. Da sam ja o tome odlučivao drugačije bih postupio", istaknuo je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:20