StoryEditor

Kovač napokon može odahnuti, Bayern pobijedio Mandžin bivši klub

Piše D  /  20.10.2018., 06:10h

Hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač može barem malo odahnuti na klupi Bayerna nakon što je njemački velikan na gostovanju pobijedio Wolfsburg 3-1 prekinuvši niz od četiri susreta bez pobjede.

Nakon što je otvorio sezonu sa sedam uzastopnih pobjeda, Bayern je u zadnja četiri susreta upisao dva remija i dva poraza što je izazvalo lagano podrhtavanje na Allianz Areni. Dio njemačkih medija je čak počeo pisati kako je Kovač prekrižen i da vodstvo kluba traži novog trenera.

Međutim, čelnici Bayerna su u petak sazvali novinarsku konferenciju na kojoj su pružili podršku bivšem izborniku hrvatske reprezentacije optuživši novinare za nekorektno pisanje. Stoga ne čudi kako je gostovanje Bayerna u ‘vučjem gradu‘ izazvalo veliki interes njemačke sportske javnosti. Bavarci su uspješno odradili posao, premda je domaćin više od pola sata imao igrača više.

Bayern je odlično ušao u susret i golovima Roberta Lewandowskog (30, 48) je poveo 2-0. Problemi su počeli u 57. minuti kada je Arjen Robben isključen zbog drugog žutog kartona, a samo šest minuta kasnije Wout Weghorst je smanjio. Ipak, pobjedu gostima je osigurao James Rodriguez u 72. minuti na asistenciju najboljeg igrača utakmice Lewandowskog. Josip Brekalo je za Wolfsburg igrao do 60. minute.

Borussija Dortmund je rutinski odradila gostovanje u Stuttgartu pobijedivši sa 4-0 čime je zadržala vodeću poziciju na ljestvici. Gosti su već nakon 25 minuta vodili 3-0 golovima Jadona Sancha (3), Marca Reusa (23) i Paca Alcacera (25). Uvjerljivu pobjedu Borussije potvrdio je Max Phillip u 85. minuti. Borna Sosa nije nastupio za domaći sastav.

Hoffenheim je na gostovanju pobijedio Nürnberg sa 3-1, a Andrej Kramarić je u pobjedničkim redovima odigrao cijeli susret. Golove za goste zabili su Reiss Nelson (50, 57) i Adam Szalai (67), dok je pogodak za Nurnberg zabio Hanno Behrens (18-11m).

Bayer Leverkusen je odigrao 2-2 protiv Hannovera izjednačivši u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali nisu izdržali. Strijelci za Bayer bili su Lars Bender (34) i Karim Bellarabi (90+4), dok su pogotke za gostujući sastav zabili Florent Muslija (25) i Felipe (54). Tin Jedvaj nije nastupio za Bayer.

Augsburg i RB Leipzig su odigrali bez golova.

Na ljestvici vodi Borussija Dortmund sa 20 bodova, Bayern je skočio na drugo mjesto sa 16 bodova, dok je treći Leipzig sa 15 bodova. - piše HINA.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:47