StoryEditor

Kovač nakon najveće pobjede u sezoni priznao što je igračima rekao na poluvremenu

Piše D  /  02.11.2020., 10:11h

U listu strijelaca se prvi u 28. minuti iz kaznenog udarca upisao Wissam Ben Yedder, a u sljedeće tri minute su utakmicu riješili Gelson Martins i Kevin Volland.

Potonji je zaključio rezultat u 58. minuti nakon što su u akciji sudjelovala i druga dva strijelca Monacovih golova.

Monaco se ovom pobjedom popeo na osmo mjesto prvenstvene ljestvice s 14 bodova. Osim poboljšanom pozicijom na tablici, Niko Kovač je nakon utakmice mogao biti zadovoljan i najvišom pobjedom sezone.

"Mislim da je ova utakmica mjerilo. Sretni smo s pobjedom jer nam je uspjeh izmicao u posljednjih nekoliko susreta, ali danas je bilo drugačije. Sretan sam s četiri zabijena gola, ali i s tim što nismo primili nijedan. Ovo je jako važno jer su obrana i golman odradili jako dobar posao, a naši golovi su samo plod jako dobrih treninga iz tjedna u tjedan", kazao je Kovač čiju momčad u sljedećem kolu očekuje derbi Azurne obale protiv Nice.

"Bio je to dobar test za nas. Tri gola u jednom poluvremenu su jako dobro postignuće, a igračima sam na poluvremenu rekao da im koncentracija mora ostati na razini. To je jedan od načina razmišljanja koje želim usaditi svojim igračima. Sljedeći tjedan je derbi i ta će nam koncentracija trebati", istaknuo je bivši hrvatski izbornik.

Njegova momčad nakon Nice u još jednom derbiju dočekuje PSG.

"Sretni smo jer nemamo mnogo ozljeda u momčadi, nemamo isključenih igrača i to je najvažnije. PSG, Lyon, Marseille, Lille, njihovi igrači su većinom u reprezentacijama i igraju u Europi pa bi to nama u Ligue 1 mogla biti prednost. U svakom slučaju, dat ćemo sve od sebe i boriti se do kraja sezone", zaključio je Kovač, prenosi Index.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:55