StoryEditor

´Kovač? Moram nazvati Neuera da riješi nešto s Hoenessom...´

Piše D  /  27.11.2018., 01:11h

Ivana Rakitića novinari Goala uhvatili su na eventu koji je priredio njegov sponzor Adidas u Herzogenrauchu pa su iskoristili priliku da protresu neke aktualne teme.

Hrvatski se reprezentativac vratio u konkurenciju nakon ozljede koju je zadobio igrajući za Hrvatsku protiv Španjolske u Ligi nacija. I mogao bi zaigrati već sutra kod PSV-a. Naravno, ako ga trener Valverde uvrsti u zapisnik.

Juventusov trener Allegri jučer je poručio da mu je Barcelona prvi favorit za naslov, a evo kako Rakitić gleda na Ligu prvaka i šanse svoga kluba.

"Radujemo se Ligi prvaka, ali svjesni smo da nam je potrebna i titula u Španjolskoj. A klub je osvojio Ligu prvaka samo kad je u istoj sezoni uzeo i domaći naslov prvaka. U skladu s tim, odlučni smo odraditi odličnu sezonu u ligi i udružili smo snage za ostvarivanje tog cilja", poručio je Rakitić.

Upitali su ga i o odlasku Andresa Inieste.

"Naravno da je sad drugačije. Andres je jedinstven, oblikovao je našu igru godinama. I kad je Xavi otišao, svi su se pitali kako ćemo bez njega. Ali uspjeli smo, baš kao i sad bez nekih drugih igrača. Naravno da bi bilo bolje da su obojica još tu i da nas vode. Najvažnije je ipak da su ostavili jedinstvenu i spremnu momčad. Toliko smo toga naučili od njih. Andres je jedna od najvažnijih osoba koje sam upoznao. I dobri smo prijatelji i izvan travnjaka. Šteta je što je otišao, ali razumijem njegov odlazak u Japan. Mislim da možemo biti dobri i bez njega, a siguran sam da on uživa gledajući nas", smatra hrvatski veznjak.

Inieste nema, ali tu je Ousmane Dembele na čiji račun kritike pršte na dnevnoj bazi.

"Nije lako doći u najveći klub na svijetu i izdržati svakodnevni pritisak koji se javlja u takvom okruženju. Morate mu dati vremena. Ima nevjerojatne kvalitete i siguran sam da će napraviti korak naprijed. Morate mu nekad dopustiti da pogriješi, zažmiriti na njegove greške. Vrijedi to napraviti za takve igrače jer imaju velike karijere pred sobom", drži Raketa.

Prozborio je Ivan i koju u treneru Ernestu Valverdeu.

"Vrlo je miran, pravi radnik. Priprema sve detalje dio po dio, uvijek želi izvući ono najbolje iz momčadi. Vjerujem treneru i znam što želi i očekuje od mene. Dobro smo kliknuli i imali sličnu viziju nogometa. Osobno, sretan sam što mi je trener. Bilo bi najbolje kad bi mu klub odlučio produljiti ugovor (istječe u ljeto 2019., nap. a.). Poznaje momčad i zna što momčadi treba", ističe Barcina četvorka.

Za kraj su ga cimnuli oko mogućeg povratka u Bundesligu i mogućoj promjeni na klupi Bayerna.

"Moram nazvati Niku Kovača ili vidjeti može li Manuel Neuer štogod ‘riješiti‘ s Ulijem Hoenessom", kaže uza smijeh Rakitić pa nastavlja u ozbiljnijem tonu:

"Bundesliga je uvijek nešto posebno za mene. Uvijek sam je pratio kao dječak i kasnije igrao tamo tri sezone. Moj period u Schalkeu bio je poseban, vidjet ćemo hoću li se vratiti. Taj bi potez morao odgovarati svim stranama. Za mene je Bundesliga, bez sumnje, među najjačim ligama svijeta. A Bayern, Borussia Dortmund i Schalke su top momčadi", završio je Rakitić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:49