Article_Top_970x250

Kovač kritizirao Plenkovića: ´Nijedna organizacija ne smije biti talac jedne osobe; birači ne žele ovakav HDZ´

O IZBORNOM NEUSPJEHU

Kovač kritizirao Plenkovića: ´Nijedna organizacija ne smije biti talac jedne osobe; birači ne žele ovakav HDZ´

svibnja 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Željko Puhovski/Hanza Media

Miro Kovač, saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i bivši ministar vanjskih poslova RH, rekao je tijekom gostovanja u RTL-u Danas da je za stranku najvažnije da HDZ vidi što nije dobro napravljeno u kampanji za izbore za EU parlament.

"Dogodio se birački neposluh. Nešto nije bilo dobro, lista nije bila prepoznata. Birači su nam poručili da ovakav HDZ ne žele. Birači su vidjeli da je otišao lijevo od centra", rekao je Kovač za RTL.

Kovač je rekao da je u raspravi unutar stranke rekao da lista treba biti prepoznatljivija.

"Mene je iznenadio gospodin (Davor) Bernardić koji je suparnike stavio na listu. Pokazao je širinu i veličinu. Pokazao je da je stranački interes jači od pojedinačnog. Nijedna organizacija ne smije biti talac jedne osobe", dodao je Kovač.

Podsjećamo, sličnim se riječima 2016. godine poslužio Andrej Plenković, kada je na Općem saboru HDZ-a HDZ-a u Lisinskom 2016. godine ustvrdio da "smatra da stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana". Plenković se tom rečenicom tada referirao na tadašnjeg stranačkog šefa Tomislava Karamarka.

Kovač Davora Ivu Stiera vidi kao kolegu u Saboru i rekao je da će on govoriti o svojim ambicijama po pitanju kandidature za predsjednika HDZ-a. Upitan ima li on ambicije kandidirati se za predsjednika stranke, Kovač je rekao da ima ambiciju pomoći HDZ-u i da će ponudit sebe za taj cilj.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250