StoryEditor

Kovač dobio podršku iz svlačionice: Ne može trener biti za sve kriv

Piše D  /  14.04.2019., 01:04h

Bayern i dortmundska Borussia vode utrku za naslov prvaka. U 29. kolu njemačke lige žuto-crni su kod kuće pobijedili Mainz i preuzeli vrh tablice. Borussia (66) sada ima dva boda više od Bavaraca koji u nedjelju gostuju kod Fortune.

Bayernov trener Niko Kovač je u uoči dvoboja u Düsseldorfu dobio veliku podršku iz svlačionice. U svojoj premijernoj sezoni na klupi bavarskog giganta hrvatski trener je imao uspona i padova te je trpio brojne kritike.

Mediji su preplavljeni brojnim trenerskim imenima koji bi mogli zamijeniti Kovača, a najnovija je priča kako Bavarci pregovaraju s Argentincem Mauricijem Pochettinom, menadžerom Tottenhama. 

No hrvatski trener ima drugih briga, a to je dvoboj s Fortunom. Kovaču je važno da igrači nakon trijumfa nad dortmundskom Borussijom (5:0)  prošlog vikenda ponovno dišu punim plućima i da su zadovoljni.

Bayernov branič 24-godišnji Joshua Kimmich je uoči dvoboja u Düsseldorfu za Welt am Sontag istaknuo kako Kovač ne može biti kriv za oscilacije u igri bavarske momčadi.

- Na početku sezone govorilo se da je savršen trener. Lako smo dolazili do pobjeda. A onda smo postali previše traljavi - rekao je Kimmich i dodao:

- Bilo je previše individualnih pogrešaka za što se ne može kriviti trenera. On tu nije mogao ništa napraviti.

Bayern ima momčad vrhunskih igrača.

- Od nas se očekuje da samo prošećemo prvenstvom. Jako su visoka očekivanja. Međutim, trener i igrači se moraju znati nositi s time. Na nesreću, primili smo previše golova ove sezone. U napadu obično odlično igramo i sjajno kombiniramo, ali to ove sezone nismo često pokazivali - zaključio je Joshua Kimmich.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:15