StoryEditor
vlasnik vinarija "Kutjevo"

Kotorvarošanin, jedan od najbogatijih poduzetnika, širi biznis u BiH

Piše desk  /  11.06.2022., 09:32h

Enver Moralić, podrijetlom iz BiH, a koji živi u Hrvatskoj, te je jedan od najbogatijih poduzetnika u toj zemlji nastavlja razvijati svoje poslove.

Iako je duboko zagazio u deveto desetljeće života, vlasnik vinarija "Kutjevo" nakon kupovine imovine bijeljinskog “Novog Žitoprometa” investira u električnu energiju.

Prema saznanjima portala Capital, on ulazi u partnerstvo s Branom Jankovićem vlasnikom hotela Bosna, na projektu izgradnje male hidrocentrale “Kotor Varoš” u istoimenoj lokalnoj zajednici nedaleko od Banja Luke.

Naime, Janković je suvlasnik preduzeća “Energo company” koje gradi elektranu. Moralić će preuzeti 50 posto poduzeća i to preko firme “M-Energetika” koju je ovih dana osnovao u Kneževu, u naselju Borak, gdje obitelj Moralić ima kuću i imanje.

Enver Moralić je rođen u Kotor Varošu, srednju školu je završio u Banja Luci, a početkom šezdesetih na Poljoprivrednom fakultetu u Zagrebu diplomirao agronomiju.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj je osnovao tvrtku “Kemokomplex”, koja se bavila trgovini naftom i petrokemijskim proizvodima i gdje je zaradio prve milijune.

Sredinom devedesetih kupuje poljoprivredno dobro “Božjakovinu”, a desetljeće poslije postaje vlasnik “Kutjeva”, vinarije čija se proizvodnja mjeri u milijunima litara.

Dnevnik.ba

09. lipanj 2024 04:28