StoryEditor

Kostelić s vojnicima osvojio prvu točku Velebita: "Ne predajemo se, idemo zajedno"

Piše D  /  27.01.2018., 04:01h

Planiranu rutu kretanja Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno, inače dugu 110 kilometara, smjeraju propješačiti u roku od osam dana.
 
"Idemo i dalje kao jedan, kao tim, zajedno. Teren je jako zahtjevan, oprema je jako teška, ali srce kuca", prvi su dojmovi jednog od 12 pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske nakon uspješno odrađene prve radne točke Oltari, a u sklopu osmodnevne ekspedicije hodnje po Velebitu sa skijašem vicom Kostelićem.

 

‘‘Vremenski uvjeti nam idu u prilog, ovo su prije jesenski nego zimski, staza je zahtjevna, a kao najzahtjevniji dio ove ekspedicije već sada vidim da će to biti teška oprema, ali ne predajemo se, idemo zajedno‘‘, rekao je Kostelić prilikom dolaska na radnu točku Oltari.

Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji hodnje po Velebitu opremljeni su hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se i do 40 kilograma.

Ekspedicija je započela u Vratniku u ranim jutarnjim satima, a oko podneva pripadnici specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Kostelić  stigli su na radnu točki Oltari gdje su još jednom iskoristili priliku za naglasiti kako će sinergija sporta i vojnih vještina biti ključna za uspjeh ove ekspedicije.

‘‘Spoj sportskog i vojnog iskustva bit će ključ za uspješnost ekspedicije, kao sportaš vjerujem da mogu pružiti dosta znanja pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a s obzirom na to kako je riječ o najelitnijoj postrojbi Hrvatske vojske, siguran sam kako ću i ja od njih puno naučiti, ovaj spoj iskustva zaista je dobitna kombinacija‘‘, rekao je Ivica Kostelić uoči početka osmodnevne ekspedicije te je priznao kako unatoč bogatom sportskom iskustvu nikada nije sudjelovao u sličnoj ekspediciji.

 

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 19:15