StoryEditor
ranjavanje na jugu

Kosovski premijer osudio ranjavanje u Štrpcu: Osumnjičeni će se suočiti s pravosuđem

Piše desk  /  06.01.2023., 20:03h

Kosovski premijer Albin Kurti osudio je ranjavanje dvojice građana srpske nacionalnosti kod Štrpca, rekavši da će se osumnjičeni za napad, kojeg je privela Kosovska policija, suočiti s pravosudnim organima.

Kurti je poželio brz oporavak dvojici povrijeđenih, ističući da će se istraga nastaviti dok se slučaj potpuno ne rasvijetli, prenosi Koha.

„Najoštrije osuđujem napad na dva građanina Kosova u Štrpcu. Duboko zabrinuti zbog njihove povrede. Prema informacijama, mladići od 11 i 21 godine su van životne opasnosti i želim vam brz oporavak. Kosovska policija je već uhitila osumnjičenog, koji bez sumnje mora i hoće da se suoči s pravosudnim organima. Nadležne jedinice će nastaviti istrage dok se ne razjasne sve okolnosti ovog neprihvatljivog i za osudu čina“, napisao je Kurti, prenosi Danas.

Predsjednik kosovske vlade naveo je da je Kosovska policija maksimalno angažirana u obavljanju svojih dužnosti kako bi zaštitila živote i imovinu svih bez razlike.

Ova Kurtijeva izjava uslijedila je nakon što je njegova politika od strane službenog Beograda bila okarakterizirana kao inspirator današnjeg ranjavanja dječaka i mladića srpske nacionalnosti kod Štrpca, koji su iz vozila u pokretu pogođeni u predjelu ramena i šake.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 07:30