StoryEditor
statistika

Kosovo bilježi najnižu stopu gospodarskoga rasta

Piše fena  /  17.09.2023., 16:29h

Koordinator Odjeljenja za financije u Kabinetu za dobro upravljanje DPK Arben Mustafa rekao je da gospodarstvo Kosova bilježi najnižu stopu rasta u posljednjih deset godina.

On je na Facebooku istaknuo da to pokazuju podaci Kosovske agencije za statistiku, koji predstavljaju realnu sliku ekonomije Kosova od kako je premijer Albin Kurti na vlasti.

"Podaci koje je objavila Kosovska agencija za statistiku pokazuju da je realna stopa ekonomskog rasta u drugom kvartalu 2023. bila samo 2,02 posto. Najniža stopa rasta u posljednjih deset godina", podvukao je Mustafa.

Niska stopa gospodarskoga rasta, prema njegovim riječima, odražava teške uvjete kroz koje prolazi privatni sektor, na osnovu realnog pada izvoza robe od 10,7 posto i procjenjenog realnog pada privatnih investicija za oko šest posto.

"Ovi podaci pokazuju kuda ide gospodarstvo zemlje, a s njom i životni standard građana Kosova, koji se svakim danom sve više degradira. Pravac kojim je krenula ekonomija zemlje od dolaska na vlast Albina Kurtija jasno ilustriraju ove cifre", zaključio je Mustafa.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 04:26