StoryEditor
ministar vanjske trgovine

Košarac: Vijeće ministara je na aparatima

Piše fena  /  24.07.2023., 15:56h

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da neće podržati ni jednu točku u Vijeću ministara BiH koje predloži Ministarstvo financija i trezora ukoliko ne bude imenovan resorni ministar.

– Bespredmetno je da Vijeće ministara BiH razmatra bilo koji materijal Ministarstva financija i trezora BiH bez prethodnog imenovanja ministra. Zbog toga neću podržati ni jedan materijal koji Ministarstvo financija i trezora BiH predlaže Vijeću ministara na usvajanje, sve dok ne budemo imenovali resornog ministra – poručio je Košarac u izjavi za RTRS.

Dodao je da u potpunosti uvažava kapacitet zamjenika, ali da je ministar osoba koja vodi politiku ministarstva.

– Sada imamo situaciju da je Vijeće ministara BiH na aparatima. Mnogi procesi su usporeni. Kako ćemo razmatrati materijal Ministarstva financija i trezora BiH na Vijeću ministara ukoliko nemamo ministra – upitao je Košarac.

Košarac je ponovio da pozicija ministra financija i trezora BiH pripada SNSD-u prema ranijem političkom dogovoru te da o tome ne može biti pregovora.

– Mi ne tražimo ništa tuđe i ništa što prethodno nije dogovoreno i usuglašeno. No, čini mi se da nam netko to želi oduzeti. Neka pokušaju! Borit ćemo se za ono što je naše – rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivi su pokušaji ucjene.

– Prepoznali smo različite oblike podvala. Odugovlačenje imenovanja ministra financija dodatni je imput za nepovjerenje. O tome trebaju dobro razmisliti naši partneri na zajedničkoj razini, kazao je Košarac.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:40