StoryEditor

Košarac: Turković radi isključivo u funkciji bošnjačke politike

Piše D  /  18.01.2021., 12:01h

Komentirajući jučerašnji istup Turkovićeve, Košarac je ocijenio da se ona u funkciji ministra vanjskih poslova na uvredljiv način obraćala predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, iznoseći niz neistina i iskonstruiranih optužbi na njegov račun, te upozorio da je tako nešto moguće samo u ovakvoj zemlji kakva je BiH.

- Ne postoji država u svijetu u kojoj ministar vanjskih poslova može na ovakav način da se obraća šefu države! To pokazuje da Turkovićeva i njena SDA ne pokazuju ni minimum poštovanja prema zajedničkim institucijama, institucionalnoj hijerarhiji, zakonima i Ustavu ove zemlje. Zbog takvog ponašanja i zbog takve politike, koju SDA godinama provodi, ova zemlja ima i imat će ogromne probleme u budućnosti - poručio je Košarac.  

On je naglasio da se "gospođa Turković u potpunosti stavila na stranu inozemnih i domaćih centara moći koji su iskonstruirali "aferu ikona" s ciljem da diskreditira člana Predsjedništva BiH i nesumnjivo najjačeg političkog autoriteta među Srbima u Republici Srpskoj, ali i da naruše dobre odnose koje Republika Srpska i Milorad Dodik godinama gaje s Rusijom.

- Umjesto da se pridruži zahtjevima Kabineta člana Predsjedništva BiH i da diplomatskim putem hitno zatraži od Ukrajine materijalne dokaze za tvrdnje da je ikona njihova, da ih upozori da tvrdnje bez dokaza, a njih, očito, nema, narušavaju odnose dvije zemlje, Turković se gura u prve redove onih stranih centara moći i medija koji su izmislili cijelu ovu priču i svakodnevno dolijeva ulje na vatru - upozorio je Košarac.

On je dodao da se u jučerašnjem istupu Turković mogu prepoznati i dodatni politički razlozi zbog kojih se izmišljaju afere protiv Dodika.

- Očigledno je Dodik glavna smetnja provođenju interesa nekih međunarodnih faktora i bošnjačke politike, poput razmještanja migranata na teritoriji RS, izvođenja Oružanih snaga BiH na granicu prema Srbiji ili ispunjavanja uvjeta za kretanje ka članstvu u NATO-u. To su ciljevi zbog kojih plaćeni mediji u Kijevu i Sarajevu, a nažalost i neki mediji u RS, objavljuju identične lažne tekstove - istaknuo je Košarac.

On je upozorio da su se orkestriranoj neprijateljskoj propagandi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pridružili i neki opozicijski političari iz RS.

- Ne vrijedi Vukoti Govedarici objašnjavati što su ciljevi i interesi pojedinih stranih država i bošnjačke politike. Njemu je neko rekao da je demokracija kad se u Narodnoj skupštini RS puše u zviždaljku i kad se iz Gacka brani Ukrajina, a napada Dodik. Vjerojatno mu nitko nije rekao da je zbog takve politike SDS nakon punih 25 godina izgubio vlast u Gacku - zaključio je Košarac, piše Srna.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:45