StoryEditor

Košarac: Tegeltija će nastojati deblokirati europski put BiH

Piše D  /  26.11.2019., 03:11h

On je kazao da će u tijeku dana biti upućen akt, čime će se otvoriti mogućnost zakazivanja sjednice Zastupničkog doma PSBiH, na kojoj će biti potvrđen mandat novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Poslovničke mogućnost su bile omogućene svim članovima komisija. Osam je predstavnika dalo podršku Tegeltiji. To dovoljno govori o tome da je Tegeltija pokazao visok stupanj znanja o načinu funkcioniranja institucija BiH pri tome izražavajući ustavnu kompetenciju svakog nivoa", rekao je Košarac.

Kako kaže, posebno je istaknuto da će poštovati Ustav BiH i zakonske propise. On je rekao da nije točno kako Tegeltija neće poštivati stavove institucija bh. entiteta RS, a što su posebno isticali zastupnici opozicijskih stranaka iz RS-a.

"Očigledno to jesu čuli oni koji su imali želju da ostanu na vlasti na državnom nivou i implementiraju politike nekih ambasada. Tegeltija je dao jasne naznake da će se baviti privredom i razvojem ekonomije", rekao je Košarac.

Istaknuo je da je Tegeltija spreman da sa svim razinama radi kako bi se deblokirao europski put BiH te razvijalo gospodarstvo i ekonomija, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:02