StoryEditor

Košarac: Šarovićeve izjave su tragikomične, nudi se otvoreno SDA

Piše D  /  03.08.2019., 12:08h

“Šarovićeve izjave su tragikomične jer on nema mandat da bilo kome bilo što nudi ili daje. Takav mandat nije dobio od srpskog naroda na općim izborima”, naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je podsjetio kako, prema Ustavu i važećim zakonima, izabrani član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik ima mandat da donosi odluke o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara, osobito u situaciji kad je riječ o kadru iz reda srpskog naroda.

“Šarović može biti u situaciji da nekom nešto nudi samo ako za to dobije suglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji trebaju preglasati srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Ako je to Šarovićeva namjera i ako na taj način SDS želi da ostane na vlasti u zajedničkim institucijama, onda neka tako i uradi”, poručio je Košarac.

On je naglasio kako bi preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH u slučaju izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara predstavljalo potpuno ignoriranje izborne volje Republike Srpske i srpskog naroda.

“To se u daytonskoj BiH nikada nije dogodilo. To se moglo događati samo u vrijeme rata, kada su ljudi poput Mirka Pejanovića i Mire Lazovića slijepo slušali i provodili politiku Alije Izetbegovića. Isto bi radio Šarović ili bilo koji Srbin koga izaberu Šefik Džaferović i Željko Komšić”, upozorio je Košarac.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:49