25.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stasa Kosarac nakon sastanka s ministrom poljoprivrede i sumarstva Republike Turske Bekirom Pakdemirlijom. Photo: Armin Durgut/PIXSELLARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Ministar vanjske trgovine

Košarac: Ne postoji spremnost Hrvatske da se pokuša pronaći najbolje rješenje u vezi Trgovske gore

Piše D  /  21.06.2023., 17:43h

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac smatra da ne postoji spremnost Hrvatske da se o pitanju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori govori argumentirano i da se pokuša pronaći najbolje rješenje.

Nakon jučerašnje zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH Košarac je naveo da je sama situacija u vezi stavljanja tačke o Trgovskoj gori na dnevni red zajedničke sjednice pokazala kakvo je raspoloženje u Hrvatskoj, te podsjetio da nije htio prisustvovati zajedničkoj sjednici ako na dnevnom redu ne bude posebna točka o Trgovskoj gori.

- Cijenim da je važno na svakom mjestu govoriti o stavovima koji dolaze iz Republike Srpske i Federacije BiH, odnosno da je neprihvatljivo da se na tom lokalitetu gradi odlagalište – potvrdio je Košarac za Fenu.   

Naglasio je da je to vrlo važno pitanje jer se radi o zaštiti zdravlja i života 250 tisuća ljudi iz RS i FBiH, te da i dalje traže angažman u smislu  pronalaska i treće lokacije. Ponovio je da Ekspertski i pravni tim nije zadovoljan dosadašnjim protokom informacija s hrvatskom stranom.

-  Želim da podsjetim da Slovenija podržava naše napore, kao i Mađarska i intenzivirat ćemo tu vrstu kontakata kako bismo dobili podršku i drugih zemalja, članica EU – dodao je Košarac.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 20:28