StoryEditor

Košarac: Nakon 5. rujna sve postaje upitno, osim Republike Srpske

Piše D  /  21.08.2019., 11:08h

Naša jedina obaveza bit će da zaštitimo interese Republike Srpske i srpskog naroda, a njih štiti isključivo izvorni Dayton, čije rušenje nećemo dozvoliti. Sve drugo je upitno, ukoliko se do 5. rujna ne omogući legitimno predstavljanje Srba i Republike Srpske u zajedničkim institucijama, poručio je Košarac.

On je dodao kako će u narednom periodu, posebno ukoliko ne bude proveden sporazum Dodika, Izetbegovića i Čovića, biti zanimljivo pratiti ponašanje predstavnika SDS-a i PDP-a.

"Svakako će najzanimljiviji biti odgovor na pitanje šta će to Šarović i Govedarica, koji su se direktno izjasnili protiv aktivacije MAP-a i daljeg kretanja BiH prema NATO-u, moći ponuditi Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću kako bi ih eventualno ostavili u vlasti u Sarajevu. Također će biti zanimljivo kako će se SDS i PDP ponašati u Narodnoj skupštini Republike Srpske i hoće li podržati nastavak naše bitke za legitimno predstavljanje srpskog naroda i Republike Srpske u zajedničkim institucijama u Sarajevu", istaknuo je Košarac.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 00:42