StoryEditor

Košarac: Izbornu volju građana provodit će institucije Republike Srpske

Piše desk  /  08.04.2024., 10:25h

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Staša Košarac rekao je kako Republika Srpska ima izborni suverenitet i da je njeno ustavno pravo da bira poslanike Narodne skupštine, delegate Vijeća naroda, predsjednika i potpredsjednike Srpske, izaslanike Doma naroda PSBiH, te skupštine gradova, vijećnike skupština općina, gradonačelnike i načelnike općina.

 

Košarac je naglasio kako je izraz izbornog suvereniteta Republike Srpske i zaključak Vlade kojim se pozivaju svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke.

- To je jasan i nedvosmislen odgovor na nasrtaje i tendenciozne namjere nedobronamjernih stranaca, prvenstveno misleći na nelegitimnog (visokog predstavnika) Schmidta i (ambasadora SAD u BiH) Murphya, kao i bošnjačkog političkog faktora - naveo je Košarac u objavi na društvenim mrežama.

On je istaknuo kako je takva politika antisrpska, antiustavna i antidaytonska, usmjerena protiv izbornog, ustavnog i svakog drugog kapaciteta Republike Srpske.

- Odgovorna politika predsjednika Milorada Dodika i institucija Srpske nikada neće dozvoliti da izbornu volju građana prekrajaju pojedinci, koje imenuje nelegitimni stranac i strukture koje vode politiku protiv Srpske - rekao je Košarac.

On je naglasio kako će izbornu volju građana Srpske provoditi kredibilne institucije i organi Republike Srpske.

- Očekujem da će svi članovi organa za provođenje izbora iz Srpske postupiti po zaključku Vlade i podnijeti ostavke, potvrđujući patriotski odnos prema Srpskoj i slijedeći politiku njenih institucija - naveo je Košarac.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 02:08