StoryEditor

Kosača potrošila 61 tisuću maraka na "asgdvasd"?

Piše D  /  07.05.2021., 11:05h

Jedna je stavka, kada je u pitanju izvješće o radu Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, zbunila mostarske vijećnike koji se pripremaju za nadolazeću sjednicu.

Naime, u tabelarnom pregledu rashoda i prihoda pod stavkom 613-9 potrošeno je 61.739 maraka, a svrha trošenja je nekoliko slova – preciznije „asgdvasd“. U Kosači pak kažu da se ne radi o nikakvoj malverzaciji što im se imputira, nego o računovodstvenoj pogrešci, odnosno da je ta stavka zbroj onih ispod nje. O svemu će se i službeno oglasiti tijekom dana.

Ono kad u materijalima za sjednicu dobiješ izvještaj o poslovanju jedne od ustanova u Mostaru i shvatiš pravu istinu:...

Objavljuje Irma BaralijaČetvrtak, 6. svibnja 2021.

Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača osnovale su bivše općine, a nakon njihova ujedinjenja Grad Mostar je preuzeo osnivačka, vlasnička i druga prava. Dom se financira iz proračuna i vlastitih prihoda, a najveći dio sredstava ode na plaće. Ustanova ima 19 djelatnika, od čega dva stalna vanjska suradnika za podružnicu Mostarska Panorama s neto primanjima od 400 maraka mjesečno. Zanimljvo je da Dom ima čak pet vrtlara-razvodnika plus tehničara zelene površine, te voditelja kućnog održavanja. Na plaću ravnatelja godišnje ode 17.116 maraka, a voditeljicu „Mostarske panorame“  12.398 maraka. 

Sjednica GV Mostara održava se u utorak 11. svibnja s početkom u 10 sati. Uz Kosaču, na dnevnom redu će se naći izvješća o radu 11 kulturnih, tri zdravstvene i pet ustanova iz oblasti socijalne zaštite.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:05