StoryEditor
Gradska Vijećnica 

Kordić ugostio 17. generaciju Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  29.08.2022., 13:11h

U Gradskoj Vijećnici Grada Mostara gradonačelnik Mario Kordić ugostio je 17. generaciju učenika i ravnateljicu Koledža ujedinjenog svijeta Mostar. Priliku za školovanje u Mostaru dobilo je 100 učenika.

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, ističe kako je Gradska Vijećnica popunjena mladima te se nada kako  će sljedeće četiri godine provesti u Mostaru tako što će se družiti s Mostarcima, obogatiti grad u kulturnom, umjetničkom i znanstvenom pogledu. 

„Grad Mostar je u prilici pozdraviti 17. generaciju učenika koji su upisali Koledž ujedinjenog svijeta i 100 učenika je dobilo priliku da se školuje u Mostaru kroz ustanovu koja postoji već 15. godina. Ovo je već 17. generacija koja kada ode iz Mostara treba ponijeti lijepu uspomenu“, kazao je Kordić. 

Gradonačelnik ističe kako su učenici Koledža najbolji ambasadori Grada Mostara. 

„Oni su najbolji ambasadori Grada Mostara i ljudi koji svakodnevno žive u Mostaru, upoznaju nas, našu kulturu, a isto tako obogate nas svojom kulturom, tradicijom i običajima. Kao gradonačelnik želim im dobrodošlicu u Grad Mostar i da se osjećaju dobro, a vrata Gradske Uprave su im otvorena kao i do sada za sve njihove probleme“, rekao je Kordić.

image

Mario Kordić ugostio 17. generaciju Koledža Ujedinjenog svijeta u Mostaru

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba
 

Kordić je do sada imao priliku surađivati s Koledžom kada su u pitanju zdravstvena zaštita učenika. 

„Kao gradonačelnik ću se dodatno potruditi pomoći mladima da svoj dio obrazovanja koji će provesti u Mostaru provedu u  prijateljskom okruženju, da se družimo, da nešto nauče i da sutra pričaju pozitivne priče iz Mostara“, kazao je. 

Učenica Koledža Anastasija Gogić stigla je iz Bijeljine te ističe kako je već drugi dan u Mostaru. 

„Jako sam sretna što sam dio ove priče jer mali broj djece u Bosni i Hercegovini ima ovakvu priliku koja je na svjetskim razmjerima. Mostar sam izabrala zato što sam željela ostati blizu svoje obitelji i jer je ovo grad koji spaja sve nacije i kulture, te samim time želimo pokazati da smo jedinstveni i da je to ono što treba našim novim generacijama“, rekla je. 

Gogić ističe kako je Koledž primjer da mladima trebaju promjene i da je ovo divna i simbolična prilika. 

image

Anastasija Gogić

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:50