StoryEditor
Gradsko Vijeće Grada Mostara

Kordić: Rebalans ima povećanje oko 20 milijuna KM što osigurava financiranje svih započetih projekata u Gradu Mostaru

Piše Nikolina Turić  /  28.06.2022., 17:23h

Gradsko Vijeće Grada Mostara održalo je 23. sjednicu, na press konferenciji predsjedniik Gradskog Vijeća Salem Marić kazao je kako će Vijeće usvojiti rebalans budžeta Grada Mostara.

Predsjednik Gradskog Vijeća Grada Mostara Salem Marić izdvojio je izvještaj o rješenju budžeta za 2021. godinu.

„Trenutno smo na rebalansu budžeta Grada Mostara za 2021. godinu završili smo raspravu i nadam se da ćemo usvojiti rebalans budžeta grada. Očekujem jedan projekt, a to je projekt upravljanja okolišom, gdje UNDPI vodi ovaj projekt i drago mi je da je se Mostar uključio u ovaj projekt“, kazao je Marić.

Marić ističe kako će u ovom projektu sudjelovati 31. lokalna jedinica samouprave iz Bosne i Hercegovine.

 „Imamo i zanimljive točke dnevnog reda, a to su zaključci o Partizanskom groblju, formiranje odluke o komisiji za promjenu naziva ulica u Gradu Mostaru i nacrt o odluci subvencijama za posebne kategorije koje se odnose na boračke kategorije stanovništva“, rekao je Marić.

Marić ističe kako Gradska uprava i Gradsko vijeće u svom periodu s ovim rebalansom budžeta zaokružuje jedan dio projekta koji su obećali u svojim izbornim kampanjama, te u programu rada Gradskog Vijeća.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako fokus treba biti u donošenju budžeta Grada Mostara za ovu godinu.

„Rebalans ima povećanje u odnosu na 2022. godinu oko 20 milijuna KM što osigurava stabilno financiranje svih započetih projekata u Gradu Mostaru, te će se u vrlo kratkom roku i završiti koji građani dugo čekaju“, kazao je Kordić.

Kordić dodaje kako su osigurali financiranje i nastavak izgradnje velikih infrastrukturnih projekata Grada Mostara.

„Brzo krećemo u izgradnju sportske dvorane, bazena, HNK, te završavamo velike infrastrukturne projekte. Počevši od sjevernog ulaza u Grad Mostar koji bi trebao doživjeti konačni početak u ovoj godini. Južni ulaz u Grad smo napravili i južna zaobilaznica radi“, rekao je Kordić.

Kordić dodaje kako uskoro otvaraju dionicu od Čekrka prema južnoj zaobilaznici koja osigurava pristup Hercegovini.

„Zračna Luka Mostar je našla svoje mjesto u budžetu Grada Mostara,a sredstva su planirana u pomoći javnih poduzeća. Ovom pomoći ideja je  bila da stabiliziramo eventualni porast cijena i to je mjera kojom smo pokušali zaštiti cijene i osigurati završetak svih projekata“, kazao je Kordić. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:51