StoryEditor

Kordić pozvao nadležne da procesuiraju osobe koje su ekipi RTV HB zabranili snimanje u Blagaju

Piše desk  /  26.10.2023., 13:22h

-Ponašanje pojedinaca koji su zabranili prolazak i snimanje je apsolutno neprihvatljiv i ne odražava stav grada. Moj stav kao gradonačelnika prema medijskim slobodama je od početka jasan i nedvosmislen, stoji u reakciji Marija Kordića, gradonačelnika Grada Mostara, na jučerašnju zabranu snimanja tvrđave u Blagaju koju je od nepoznatih osoba doživjela ekipa Radio-televizije Herceg Bosne.

Kordić u reakciji dodaje da mediji, koji svoj svakodnevni rad temelje na interesu javnosti, moraju imati potporu svih društvenih aktera.

-Osuđujem pojedinačne, a posebno bilo kakve organizirane zabrane prema medijskim djelatnicima i sprječavanja u obavljanju njihovoga posla. Pozivam nadležne organe da istraže i procesuiraju odgovorne pojedince za takvo ponašanje, istaknuto je u reakciji mostarskog gradonačelnika Marija Kordića.

Podsjećamo, nepoznate muške osobe zabranile su našoj TV ekipi ulazak na snimanje tvrđave u Blagaju pored Mostara prilikom izrade priloga o 545. obljetnici smrti pretposljednje bosanske kraljice Katarine Kosača Kotromanić.

Također, valja podsjetiti da smo o svemu obavijestili i MUP HNŽ.

Detaljnije pročitajte i pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:02