StoryEditor
"put oko svijeta za 80 minuta"

Kordić: Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima

Piše FENA  /  25.09.2022., 13:18h

"Mladi danas u Mostaru šalju poruku svima koji žele brisati identitete i zatirati malobrojnije"

Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru u subotu je obilježio dan globalnog obrazovnog pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža u Mostaru već tradicionalno su organizirali događaj pod nazivom ''Put oko svijeta za 80 minuta''.

Građanima Mostara su predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja su imali priliku barem jednim dijelom upoznati 70 zemalja svijeta, saznati nešto više o svjetskim tradicijama i uživati u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić koji je istaknuo kako je lijepo vidjeti da mladi ljudi šalju poruke zajedništva.

"Upravo onakvog zajedništva kakvo želimo živjeti, uvažavanje drugoga identiteta, a čuvanje i isticanje vlastitoga. Mladi danas u Mostaru šalju poruku svima koji žele brisati identitete i zatirati malobrojnije. Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, upravo obogaćeni različitostima", poručio je gradonačelnik Kordić.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 05:50