StoryEditor
prvi u hrvatskoj

Konzum uveo mogućnost plaćanja u kriptovalutama

Piše desk  /  01.12.2021., 21:20h
Konzum je od danas kupcima u svojoj online prodavnici omogućio plaćanje kriptovalutama, čime je postao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji omogućava takvu vrstu plaćanja.

Tako fizičke i pravne osobe, vlasnici kriptovaluta, mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz ponude, a plaćanje kriptovalutama Konzum uvodi u suradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoinom i njihovim sustavom PayCekom, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovoj online prodavaonici za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Proces plaćanja kriptovalutama jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju, poručuju iz Konzuma.

"Pri završetku odabira proizvoda, kupac će moći odabrati opciju plaćanja kriptovalutama te će mu sistem ponuditi listu onih koje su dostupne. Nakon odabira željene kriptovalute prikazat će se iznos u njezinoj protuvrijednosti te generirati QR kod i adresa za uplatu, nakon čega će kupac jednostavno skenirati QR kod isključivo ličnim kriptonovčanikom. Potvrdom transakcije izvršit će plaćanje te će mu na e-mail stići potvrda transakcije iz sistema PayCek, dok će mu račun za plaćenu uslugu ili proizvod poslati Konzum", priopćili su iz ovog trgovačkog lanca.

S obzirom na volatilnost tečaja kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sistem PayCek garantirat će kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksnu tečajnu protuvrijednost u vremenu dovoljnom za njezino uspješno izvršavanje.

Dnevnik.ba

19. siječanj 2022 01:38