StoryEditor

Kontrolor u Gračanici ugrizao srednjoškolca zbog karte za bus

Piše D  /  09.11.2018., 09:11h

Kontrolor karata Amel N. u utorak je ugrizao je učenika 4. razreda Mješovite srednje škole Dženana F. iz Gornje Orahovice za ruku, a svemu je svjedočio veliki broj putnika, većinom srednjoškolaca, javlja Dnevni avaz.

Kako su naveli iz policijske stanice Gračanica, zaprimili su dojavu kontrolora Amela N. koji je prijavio učenika jer nije imao autobusnu kartu i jer je odbijao napustiti autobus.

"Prve informacije govore da je putnika kontrolor uhvatio za vrat u namjeri da ga izvuče iz vozila. Došlo je do naguravanja pa su obojica zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja u Gračanici. Protiv njih slijedi izvještaj Tužiteljstvu o remećenju javnog reda i mira", izvijestila je policija. 

Kako piše Avaz, 18-godišnji učenik Dženan F. u ponedjeljak, 5. studenog, izvadio je na autobusnoj stanici mjesečnu kartu, no u utorak ju je zaboravio ponijeti sa sobom. Dženan tvrdi da je pri ulasku u autobus obavijestio o tome vozača, a koji mu je kazao da neće biti problema jer zna da uredno kupuje autobusne karte. Tada je u vozilo ušao kontrolor Amel N. i počeo tražiti karte. Njemu je ispričao istu priču, no kontrolor je zahtijevao da ili plati kartu ili napusti autobus. 

"Nisam htio izaći, a on me je tada rukama uhvatio za vrat i počeo daviti, vidjeli su to brojni svjedoci. Ugrizao me je za ruku, što je konstatirano u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Gračanici", posvjedočio je učenik za Avaz.ba. Kontrolor priča drugačiju priču i tvrdi da je Dženana već tri puta upozoravao na to te istaknuo da djeca često novac za mjesečnu kartu znaju na nešto drugo potrošiti pa se onda švercaju. 

Srednjoškolac će protiv kontrolora podnijeti tužbu, a svjedočit će petero očevidaca. 

"Kasnije mi je taj isti kontrolor dao 10 KM da kupim majicu, jer je moju pokidao dok me je vukao za vrat da me izbaci van", rekao je još Dženan F.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:52