StoryEditor
U Domaljevcu

Konstituirana Skupština Županije Posavske

Piše fena  /  16.11.2022., 15:38h

U Domaljevcu je u srijedu održana Prva konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Posavske na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran Blaž Župarić (HDZ BiH), a za dopredsjednike Skupštine Svetlana Kamenjaš (HDZ BiH) i Mujo Puzić (PDA).

Skupština Županije Posavske broji 21 zastupnika i svi su prihvatili mandat u Skupštini, a čine je stranke: HDZ BiH – 12 mandata, SDA – 3, HDZ 1990 – 2, SDP BiH – 1, HRS - 1, Nezavisni neovisni – 1 i Pokret demokratske akcije – 1.

Nakon uručenja Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini Županije Posavske, zastupnici su dali svečanu prisegu.

Novoizabrani zastupnici na sjednici u srijedu su usvojili odluke koje se odnose na radna tijela Skupštine i to, Odluku o izboru Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Odluku o izboru Povjerenstva za izbor i imenovanja.

Također su konstituirani klubovi zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini Županije Posavske koji su izabrali svoje predsjednike i kandidirali kandidate za izbor predsjednika ili dopredsjednika Skupštine, a Skupština je jednoglasno pojedinačno potvrdila prijedloge klubova naroda.

Za predsjednika Kluba zastupnika Hrvata izabran je Blaž Župarić, Kluba zastupnika Bošnjaka – Kenan Delić i Kluba zastupnika Srba – Svetlana Kamenjaš.

Potvrđeni kandidati su između sebe odlučili i izvjestili Skupštinu da je Blaž Župarić – predsjednik, a Svetlana Kamenjaš i Mujo Puzić– dopredsjednici Skupštine.

Novoizabrano rukovodstvo se zahvalilo na ukazanom povjerenju, te nakon pozdravnih riječi Skupština je prihvatila prijedlog predsjednika Blaža Župarića da se sjednica prekine i nastavi kad se steknu uvjeti koji su u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a vezano za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH, priopćeno je iz Skupštine Županije Posavske.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:08