StoryEditor

Konstituiran Hrvatski sabor, Jandroković izabran za predsjednika po treći put

Piše desk  /  16.05.2024., 12:06h

Gordan Jandroković u četvrtak je po treći put izabran za predsjednika Hrvatskoga sabora, to u 34 godine modernog saborovanja nije pošlo za rukom ni jednom od njegovih 11 prethodnika.

Izborom predsjednika Sabora konstituiran je novi 11. saziv od neovisnosti. Jandroković je izabran sa 144 glasova za i šest protiv. Nakon njegova izbora himnom “Lijepa naša” odana je počast domovini.

Jandroković se nakon toga  obratio zastupnicima te zahvalio se svima za povjerenje.

"Dobiti po 3. puta povjerenje, zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicima još jednom čestitam, mnogi po porvi put sjedaju u saborske klupe. Svima nam zajedno želim kvalitetan mandat Nitko od nas ovdje nije došao slučajno", poručio je Jandroković, te nastavio:

"Živimo u opasnom povijesnom razdoblju, rat u Ukrajini i na Bliskom istoku, ne možemo pobjeći od činjenici da je i susjedstvo potencijalno izvor nestabinosti, suočeni smo s izazovima klimatskih promejna, poremećajima u globalnim lancima opskrbe, promatarmo porast populizma... Jučerašnji atentat zorno pokazuje koliko nas ponekad dijeli malo od verbalnog ili fizičkog nasilja. Izrazito ozbiljna prijetnja institucijama su i kibernetički napadi. To je slika svijeta u kojem danas živimo", rekao je Jandroković pa istaknuo:

"Hrvatska je stabilna, sigurna i prosperitetna država."

Dnevnik.ba

 

25. srpanj 2024 04:28