StoryEditor

Konobari ukrali više od 100 tisuća KM iz kafića, ugostitelj ih sve otpustio

Piše D  /  20.01.2020., 12:01h

Riječ je o poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Ime vlasnika i nazivi restorana poznati su redakciji portala Srpskainfo, ali zbog toga što slučaj nije prijavljen policiji, nisu objavili njegove podatke.

Konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sustav u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi s ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

“Vlasnik sumnja da su oni na taj način dulji period uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primjetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti”, pojasnio je njihov izvor.

Dodaje da se sumnja da su krađe trajale mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primjetili da nedostaju veće količine novca.

“Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima s pazarima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. Krenuo je provjeravati sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu pazari dosta manji u posljednje vrijeme”, ističe sugovornik portala Srpskainfo.

Nije mu dugo trebalo da otkrije što se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te tvrtke i mijenjati određene podatke.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio službenu prijavu protiv bivših konobara.

Vlasnik restorana je potvrdio u razgovoru za Srpskainfo da je imao probleme s konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

“Oni su ušli u naš sustav i radili određene nepravilnosti. Svi koji su to radili dobili su otkaz”, prokomentirao je vlasnik restorana za Srpskainfo.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:16