Article_Top_970x250

Konobari ukrali više od 100 tisuća KM iz kafića, ugostitelj ih sve otpustio

banjaluka

Konobari ukrali više od 100 tisuća KM iz kafića, ugostitelj ih sve otpustio

sij 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Profimedia

Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran otpustiti skoro sve konobare zbog sumnje da su mu na prijevaru ukrali više od 100.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Riječ je o poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Ime vlasnika i nazivi restorana poznati su redakciji portala Srpskainfo, ali zbog toga što slučaj nije prijavljen policiji, nisu objavili njegove podatke.

Konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sustav u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi s ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

“Vlasnik sumnja da su oni na taj način dulji period uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primjetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti”, pojasnio je njihov izvor.

Dodaje da se sumnja da su krađe trajale mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primjetili da nedostaju veće količine novca.

“Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima s pazarima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. Krenuo je provjeravati sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu pazari dosta manji u posljednje vrijeme”, ističe sugovornik portala Srpskainfo.

Nije mu dugo trebalo da otkrije što se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te tvrtke i mijenjati određene podatke.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio službenu prijavu protiv bivših konobara.

Vlasnik restorana je potvrdio u razgovoru za Srpskainfo da je imao probleme s konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

“Oni su ušli u naš sustav i radili određene nepravilnosti. Svi koji su to radili dobili su otkaz”, prokomentirao je vlasnik restorana za Srpskainfo.

Dnevnik.ba