StoryEditor

Kongres: Nije prošao opoziv Donalda Trumpa

Piše D  /  18.07.2019., 09:07h

Republikancima se pridružilo 137 demokrata dok su glasali o inicijativi koju je donio teksaški kongresmen Alexander Green zbog rasističkih tvitova koji su "osramotili" predsjedništvo i uvrijedili četiri žene iz Kongresa SAD-a.

Za unapređenje rezolucije o opozivu glasalo je 95 demokrata. 

Demokrati su slijedili riječ predsjednice doma Nancy Pelosi koja je u srijedu ujutro izjavila da bi brojne istrage o predsjedniku, njegovim suradnicima i njihovim aktivnostima trebalo provesti prije nego što se razmotri opoziv.

"Imamo šest odbora koji rade na praćenju činjenica o bilo kakvim zloupotrebama moći, ometanju rada pravosuđa i drugih aktivnosti u kojima je predsjednik možda sudjelovao", rekla je Pelosi u srijedu ujutro. 

Navela je da je to ozbiljno pristupanje problemu, ne želeći pritom, kako kaže, istaći da je Green neozbiljan.

Green, koji predstavlja južna predgrađa Houstona, ranije je dva puta pokušavao opozvati Donalda Trumpa.

"Prema mom mišljenju, inicijativa nije propala", rekao je Green, dodavši da su ovaj put dobili 95 glasova, a posljednji put 66. 

Green je istaknuo kako Trump mora biti opozvan "kako bi shvatio da postoje neke granice", što se očito odnosi na njegove tvitove kojima je poručio da se četiri žene iz Kongresa, od kojih su tri rođene u SAD-u, vrate u svoje zemlje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:40