Article_Top_970x250

Kondicija nije problem: Igrača Sokola zovu "Prosinečki od 140 kilograma" zbog zavidne tehnike koju ima

uzor mu niko kranjčar

Kondicija nije problem: Igrača Sokola zovu "Prosinečki od 140 kilograma" zbog zavidne tehnike koju ima

ruj 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Prigorski.hr.

Igrač NK Sokol iz Hrvatske, ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal Prigorski.hr objavio priču o neobičnom nogometašu, teškom 140 kilograma.

Nogometaš Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski pothvat. Sa svojih 180 centimetara visine predstavlja pravog grmalja na travnjaku. 

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako piše 24sata.hr, njegov nogometni uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske nogometne reprezentacije - Niko Kranjčar. 

- Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom - kazali su suigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je nogomet u genima.

- Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim - rekao je Nino za 24sata.hr.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi uspoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim izbornikom nogometne reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim. 

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke, stigao u treću županijsku ligu i Sokol.

Dnevnik.ba