StoryEditor
dani matice hrvatske

Koncertom bisera klasične glazbe spušten zastor na Mostarsko proljeće

Piše fena  /  10.06.2022., 19:15h

Koncertom "Biseri operne i operetne literature" solista i Zbora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije, uz gošću koncerta mostarsku mezzosporanisticu Moniju Jarak Mikulić, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače spušten je zastor na Mostarsko proljeće 2022. – XXIV. dane Matice hrvatske u Mostaru.

Publika je tako mogla uživati u vrhunskim izvedbama najpopularnijih djela klasične glazbe – od Bizetove Carmen, Tijardovićeve Male Floramye, pa sve do Gotovčeva Ere s onoga svijeta. Na programu su bila i djela G. Puccinija, G. Verdija, G. Rossinija.

Uz Moniju Jarak Mikulić (mezzosopran), kao solisti nastupili su i Ileš Bečei (tenor), Melisa Hajrulahović Tomić (sopran), Denis Isaković (bas), Marko Kalajanović (bariton), Ivan Šarić (bas), Jasmin Bašić (tenor), Adema Pljevljak – Krehić (sopran), Aida Čorbadžić (sopran), Amir Saračević (tenor) te Katarina Kikić (sopran), a dirigirali su Samra Gulamović i Dario Vučić.

Pokrovitelj završne večeri bio je Grad Mostar i gradonačelnik Mario Kordić.

- Osobita je radost svjedočiti entuzijazmu kojim se unosite kao organizatori Mostarskog proljeća. Svojim entuzijazmom, ali i ogromnim znanjem i iskustvom iz godine u godinu kreirate program poticanja, program afirmacije, a posebno treba istaknuti kako je ukupni program prožet istinskim vrijednostima. Kao Grad podržavamo i podržavat ćemo vaš rad, jer on uvijek rezultira ponosom svih nas - istaknuo je gradonačelnik Kordić.

„Nije bilo lako nakon dvije pandemijske godine i Proljeća koje se događalo u izmijenjenom terminu – ujesen, ponovno se vratiti tamo gdje ono i pripada, u proljeće, vrijeme kad u Mostaru cvate najljepši behar, kada se Neretva zrcali u najljepšoj smaragdnoj boji i kada Matica hrvatska na mostarske pozornice donosi najljepše stranice kulture i umjetnosti”, navodi se u priopćenju Matice hrvatske Mostar.

Iz Matice su najavili kako već počinju pripreme za Mostarsko proljeće 2023. i još jedan mali jubilej – četvrt stoljeća Dana Matice hrvatske Mostar.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:32