StoryEditor

Koncert u Mostaru trenutno je najveći problem u BiH, smatraju u OHR

Piše D  /  30.07.2021., 01:26h

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) danas su osudili događaj nazvan “Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Hagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a”, koji je najavljen za 8. lipanj u Mostaru.

Politički direktori su naglasili da sve institucije u Bosni i Hercegovini, uključujući političke, vjerske i organizacije civilnog društva, trebaju djelovati u pravcu promoviranja pomirenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije, te izbjegavaju događaje, aktivnosti i retoriku koji produbljuju podjele, što uključuje i glorificiranje osuđenih ratnih zločinaca, povijesni revizionizam, te provokativnu upotrebu simbola, saopćeno je iz OHR-a.

- Ne treba praviti nikakve poteze, ni u Mostaru niti drugdje, koji za posljedice imaju produbljivanje podjela i podizanje tenzija - navodi se.

Politički direktori Upravnog odbora PIC-a čvrsto su uvjereni da oni koji podržavaju ovakve skupove, čiji je cilj podrška optuženim i osuđenim ratnim zločincima, ne djeluju u skladu sa europskim vrijednostima, vladavinom prava ili vlastitim deklariranim težnjama ka članstvu u Europskoj uniji i sudjelovanju u demokratskim procesima.

Dnevnik.ba

24. ožujak 2023 20:23