StoryEditor
ministar vp bih

Konaković: "Više vjerujem Helezovoj procjeni, nego pismu da u BiH postoje mudžahedinski odredi"

Piše desk  /  24.11.2023., 14:33h

Nakon današnjeg sastanka s kolegom iz Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković obratio se medijima osvrnuvši se, između ostalog, na navode Zukana Heleza da u Republici Srpskoj postoje paravojne formacije.

O izjavi ministra obrane Zukana Heleza kaže:

"Vidio sam izjavu kolege Heleza. Iskreno, puno više vjerujem njegovoj procjeni nego pismu predstavnika RS u državnom parlamentu američkom Kongresu da u BiH ima mudžahedinskih odreda. Pozivam bh. institucije da svakako provjere ove navode, sve se to mora provjeriti profesionalno i stručno. Ako ima takvih procesa, moramo reagirati institucijalno kako bismo zaustavili sve radikalne poteze koji bi naštetili našem europskom putu", rekao je Konaković.

Komentirao je i zabranu vlasti u RS-u da se sutra u Mrkonjić Gradu obilježi Dan državnosti, složivši se s izjavom Željka Komšića da je to kukavički potez jer se nadležni u tom entitetu plaše da će građani u cijeloj državi taj datum doživljavati kao državni praznik.

Na kraju se osvrnuo i na stanje u Europi poslije pobjede krajnjeg desničara u Nizozemskoj Geerta Wildersa, kazavši da ne vjeruje da će desnica uspjeti napraviti značajniji zaokret u Europi, iako je neminovno da bilježi rast.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:04