StoryEditor

Konaković ugostio pisca koji veliča islamske teroriste

Piše D  /  27.08.2019., 10:08h

Sugovornici “Glasa Srpske” smatraju kako je Konaković, koji je donedavno bio perjanica SDA, svojim potezom pokazao da napuštanjem SDA nije napustio politiku te stranke i njenog lidera Bakira Izetbegovića, koji je u Predsjedništvu BiH svojevremeno organizirao prijem za po zlu čuvene ratne zapovjednike tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića i Nasera Orića.

Šef Kluba zastupnika Ujedinjene Srpske i član Povjerenstva za sigurnost Narodne skupštine RS Kostadin Vasić kaže kako nije nimalo iznenađen činjenicom da se za štovatelje terorista prave prijemi u institucijama u Sarajevu.

-Tome se mogu čuditi samo polovni Srbi koji su trenutno u službi Sarajeva. To je nastavak terorizma i podrške terorizmu i od strane dijaspore i vlasti u Sarajevu. Zato nije isključeno da će se ponoviti napad kao što je onaj u Zvorniku, jer je dokazano da postoje kampovi u kojima se obučavaju teroristi za napade na RS – kaže Vasić.

On dodaje kako je riječ o nastavku politike onih koji su svojevremeno u Predsjedništvu BiH raširenih ruku dočekivali Nasera Orića, Atifa Dudakovića.

Njegovo mišljenje dijeli i samostalni zastupnik u NSRS Nebojša Marić, koji kaže kako je predsjednik sarajevske županijske Skupštine pružanjem gostoprimstva osobi kao što je Mahmutović poslao jako ružnu poruku cjelokupnoj javnosti.

-Zbog takvih stvari je potpuno jasno zašto u Sarajevu ima više Kineza nego Srba. Ne vjerujem da Konaković nije znao koga prima u goste, ali i da nije znao, to nije opravdanje, jer je poslije toga morao da se ogradi od izjava svog gosta u kojima veliča teroriste – kaže Marić.

I dok uglavnom Srbi komentiraju Konakovićev potez, ni Hrvati nemaju puno razloga za drugačija mišljenja. Uostalom, upravo je Kanaković sa svojim koalicijskim partnerima formirao vladu u kojoj nema Hrvata, čime je poslao jasan znak kako za njih nema mjesta u Sarajevu, prenosi ero.tel

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:33