StoryEditor

Konaković: U Vladi Sarajevske županije ima SDA vjetrova

Piše D  /  24.09.2019., 08:09h

"Pričali smo i o Ministarstvu obrazovanja ŽS o kojem će se posebno govoriti na tematskoj sjednici 25. rujna. Bit će točka dnevnog reda na kojoj očekujemo da vladajuća koalicija podrži razrješenje ministrice Bogunić i imenovanje nove ministrice Buljugić. Javila se ideja koja je dobra, a to je da se ministrica Bogunić obrati županijskoj Skupštini i javnosti u Sarajevu te da kaže ono što netko ima kao primjedbu o nekim političkim pritiscima i sve ono što ona misli da treba reći", istakao je

Konaković je rekao i kako do sada nije bila praksa da se ministri u ostavci obraćaju Skupštini ŽS, ali je naveo kako će Narod i pravda podržati njeno obraćanje te ističe kako je ona to i zaslužila.

Dodaje i kako do sada nije bilo mimoilaženja u stavovima među šestorkom kada je u pitanju izbor nove ministrice obrazovanja Dženise Buljugić te govori kako će podržati i njeno obraćanje ukoliko bude potrebe.

"Ukoliko netko misli da treba zaustaviti procese u obrazovanju, to se može dogoditi. Ukoliko netko misli da ne trebamo imenovati novu ministricu te da ne glasamo za smjenu ministrice Bogunić, to su sve opcije. Može se to dogoditi ako neka stranka bude na taj način razmišljala. NiP se zasad smatra odgovornom strankom za delegiranje nove ministrice te će nastaviti s procesima koje smo zajedno s Vladom ŽS precizirali. Ima ovdje nekih SDA vjetrova kojima su oni pokušavali malo medijski uzburkati javnost. Misli li netko kao SDA? Na nekim temama je mislio, ali ćemo vidjeti", izjavio je Konaković

Bilo je govora i o drugim aktualnim temama u Županiji Sarajevo, a dogovoreno je da u utorak županijski premijer Edin Forto intenzivira razgovore s predstavnicima sindikata kako bi se našlo rješenje za štrajk medicinskih radnika.

"Pričali smo i o zahtjevima grupe građana u vezi s deponijom Smiljevići i našim aktivnostima koje smo tamo poduzimali. Dosta se poklapaju njihovi zahtjevi i planovi na čijem provođenju mi radimo, a usuglasili smo i organiziranje jedne tematske sjednice o ovom problemu koja će biti najdalje do 15. listopada", istakao je Konaković.

Dodao je kako je bilo razgovora i o nekim tekućim stvarima kada je u pitanju stanje u pojedinim javnim poduzećima, ali kaže da zakon čuva SDA-ove ljude na rukovodećim pozicijama te da nisu u mogućnosti u tim poduzećima adekvatno voditi procese.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:30