StoryEditor
ministar vp bih

Konaković u New Yorku na sastanku sudionica SEECP-a: Ubrzavanje europskih integracija u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu

Piše desk  /  21.09.2023., 10:43h

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u New Yorku, gdje sudjeluje na 78. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Ministar Konaković će danas, 21. rujna 2023. godine, sudjelovati na radnom doručku ministara vanjskih poslova sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), na kojem će biti razgovarano o ubrzavanju europskih integracija u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu i njenom utjecaju na sigurnost i stabilnost europskog kontinenta.

Predviđeno je da ministar Konaković tijekom boravka u New Yorku sudjeluje i na sastanku o pitanju sukcesije bivše SFRJ, koji organizira ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN-a, ministar će se sastati s glavnom tajnicom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) Helgom Schmid, te s ministrom vanjskih poslova Gruzije Iliom Darchiashvilom.

Dnevnik.ba

26. studeni 2023 18:53