StoryEditor
govor na predizbornom skupu

Konaković SIP-u predao prijavu protiv Sebije Izetbegović zbog govora mržnje

Piše desk  /  27.09.2022., 15:52h

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković predao je danas SIP-u prijavu protiv Sebije Izetbegović zbog govora mržnje.

Podsjećamo, Konaković je ranije danas reagirao nakon što je objavio snimak s predizbornog skupa SDA na kojem se obratila i Sebija Izetbegović gdje je iznijeli sporne tvrdnje na račun pojedinaca iz opozicije, prenosi Klix.

Izetbegović je tijekom svog obraćanja, osobe koje su napustile SDA, između ostalog nazvala "gubitnicima krvavih očiju".

"Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te 'luzere' zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice", poručila je Izetbegović.

Ona se referirala na govor koji je prije nekoliko dana održao Amor Mašović, u kojima on biračima poručuje da im neće on sugerirati za koga trebaju glasati.

"To je vaša stvar. Ja idem svojim utabanim putem, to je put rahmetli prvog i jedinog predsjednika Alije Izetbegovića i ja ću ostati na tom putu. Staze i stazice koje se odvajaju od tog puta su opasne staze u ovom trenutku. Te staze i stazice odvest će nas do Amile Džaferagić. Odvest će nas do desetomjesečnog Amara Ploskića iz Nevesinja. Odvest će nas u one jame i grobnice. Živi bili", poručio je Mašović.

Konaković je danas kratko prokomentirao da se jutros čuo s Mašovićem te da su razgovarali o njegovim izjavama.

Konaković se povodom ove izjave ranije oglasio na svom službenom Facebook profilu uz pitanje "kakvo se pomračenje uma mora desiti da ovakvo nešto izjaviš?"

"Kakvo se pomračenje uma mora dogoditi da aplaudiraš na ove bolesne poruke supruge predsjednika SDA? Ove je ljude zbog njih samih sevap pomesti sa scene. A Bogami i zbog nas. Zbog naše djece, zbog države, zbog svih normalnih ljudi koji u njoj žive.", poručio je Konaković.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 14:12