Article_Top_970x250

Konaković: Sebiju ni NATO ne može smijeniti jer iza sebe ima 5.000 kamikaza spremnih raznijeti se

sarajevo

Konaković: Sebiju ni NATO ne može smijeniti jer iza sebe ima 5.000 kamikaza spremnih raznijeti se

srp 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković poručio je danas Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA, i njegovoj supruzi koja je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, da ''kod kuće završavaju to što su završavali'' govoreći o ''napadima na obitelji članova kantonalne Vlade i njega osobno''.

Konaković je govorio o 'grubim napadima na obitelji '' koji kako je dodao, više nisu samo medijski.

''Izetbegović je poručio da će nas završavati na svoj način. Ovog puta kažemo, to što ste završavali - to kod kuće završavajte'', poručio je Konaković.

On je dodao da je zamah izgubljen zbog opstrukcija.

''Danas ako pokrenu proceduru izbora dekana, ovih 100 kliničara će nametnuti svoje mišljenje i imat ćemo naredne četiri godine poslušnika Sebije Izetbegović. Pogledajte tko drži katedre, a tko ne drži. Pogledajte gdje su ljudi svjetskog renomea. To su prave teme. Ja ih dobro poznajem i ne dozvoljavam im'', naglasio je prvi čovjek kantonalne Skupštine uz konstataciju da će generacije studenata izaći osiromašene predavačima, prenosi N1.

Konaković je ocijenio kako je direktoricu KCUS-a nemoguće smijeniti.

''Nju ne može NATO smijeniti jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu da ona ostane direktorica Kliničkog centra. Mi smo toga svjesni'', potcrtao je on.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250