StoryEditor

Konaković: Sarajlić će biti "kurban"

Piše D  /  02.03.2020., 12:03h

"Nazire se strategija rukovodstva SDA i stav o snimci koji ih je do kraja ogolio i potvrdio sve ono o čemu govorimo i zbog čega smo napustili stranku. Portali bliski obitelji Izetbegović pišu o ‘jos jednom smišljenom napadu na Bakira koji se herojski bori protiv Dodika‘. Napad je to na državu i posebno na Bošnjake u njoj. Izlizana matrica u koju više ne vjeruju ni najodaniji botovi. Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi suradnici. Na vrh je isplivala ta brutalna istina o zloupotrebi javnih resursa", naveo je Konaković.

"Zasolio je sve to Bakir izjavom kako se ne smije van stranke iznositi informacija da je neko u stranci korumpiran, kako se to u kući rješava. Isto kao što je meni prije dvije godine govorio. Zasolio je i tom ugostiteljskom frazom, ‘ako je dobro recite svima, a ako nije samo nama‘. Kako sad stoje stvari ‘kurban‘ će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade. Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije", naveo je Konaković. 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, povodom objavljivanja snimke u vezi s izborom predsjednika Županijskog odbora SDA u Sarajevu, rekao je novinarima da će slučaj biti ispitan u cijelosti i da će svi akteri čija odgovornost bude utvrđena snositi sankcije.

Izetbegović kaže da je iznenađen objavom i smatra da je sve trebalo prijaviti ranije rukovodstvu SDA.

Sporna snimka je ovih dana objavio član SDA Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad u Sarajevu, a odnosi se na navodno koruptivno djelovanje potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, odnosno na pokušaj kupovine glasova za izbor predsjednika Kantonalnog odbora te stranke.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:13